Villamossofőr rúghatott hasba egy férfit a körúton, keresi a BKV

Villamossofőr rúghatott hasba egy férfit a körúton, keresi a BKV

Leszállt a villamosról, és hasba rúgott egy embert a 4-es villamos sofőrje – írta az Index egy olvasójukra hivatkozva. A BKV még keresi, ki is lehetett a villamos vezetője.

A cikk szerint az eset durván másfél hete, egy péntek délutánon történt. A szemtanú elmondása szerint egy idős, hajléktalannak látszó férfi állt a sínek között a körúton, a Mester utcai megállónál.

Ekkor befutott a 4-es Combino a Petőfi híd felől. A villamosra várakozók hiába szóltak a sínek között állónak, hogy menjen arrébb, az meg sem mozdult. Az Index olvasója ekkor odalépett a férfihoz, és miután az nem reagált a szavakra, megfogta, és kiemelte a villamos elől.

A villamos eközben odaért az előbb még a síneken veszteglő férfi mellé. A cikk szerint a jármű megállt, leszállt a sofőr,

„egy szót sem szólt, odalépett a férfihoz, és úgy rúgta hasba, hogy az elesett, a védőkorláthoz repült (az fogta meg, hogy ne essen az autók közé)”.

Amint azt az Index írta, a BKV-sofőr cselekedetekor a férfi már nem a síneken állt, hanem a peronon. A sofőr a rúgás után a cikk szerint simán visszaszállt, begördült a megállóba. Az idézett olvasó megkérdezte a sofőrt, hogy miért kellett mindezt, de az csak annyit válaszolt, hogy

„tegyen panaszt, ha akar”.

Az utas panaszt tett, a BKV vizsgálat indult, de egyelőre még keresik, hogy ki lehetett a villamos vezetője.