Egy férfi havat lapátol Budapesten, a XII. kerületi Béla király úton 2017. április 19-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Lehűlés jön, havazhat a Dunántúlon – legfrissebb részletek!

A legfrissebb előrejelzés szerint napokon belül téliesebbre fordulhat a november, a többfokos lehűlés mellett havas esőre, havazásra is van esély.

Az Időkép szerda kora délutáni prognózisa szerint a folytatásban nem tágítanak a felhők, a napot sokat nem fogod látni.

A csütörtök ködösen indulhat, a keleti, az északkeleti és az északi tájakon szitálás, gyenge eső is előfordulhat, de a ködösebb tájakon ködszitálás is kialakulhat. A pára nappal is megmaradhat, a nap csak kis időre kacsinthat ki a vaskos felhőtakaró mögül. A szél gyenge marad, a hajnali 3-8 fokot 7-13 fokos délutáni csúcshőmérséklet követi.

A péntek is borúsan, ködösen indul, aztán a napközben megélénkülő szél kicsit széttúrja a felhőket, de hosszabb időre csak északon, északkeleten örülhetsz majd némi derűnek, csapadék viszont nem igazán lesz. Hajnalban helyenként fagypont környékére hűlhet a levegő, nappal 9-14 fok várható.

Szombaton a menetrend változatlan: sok felhő, kevés napsütés, egy-egy szitálásnál, gyenge esőnél komolyabb csapadék sem várható. A szél helyenként megélénkülhet, 8-14 fokra van kilátás a legmelegebb órákban.

Vasárnap aztán a szakemberek szerint egy mediterrán ciklon közelítheti meg térségünket, mely hétfőn érheti el az országot. Ennek hatására feltámadhat a szél, valamint jelentős mennyiségű csapadék is hullhat, valamint hétfőre jelentősebb lehűlést hozhat a Dunántúlra.

Az Időkép hőmérsékleti előrejelzését nézve hétfőre jelenleg csak 7, míg keddre csak 6 fokos csúcshőmérsékletet prognosztizálnak. Az előrejelzés szerint emiatt megvan az esély arra, hogy

a Dunántúlon a magasabb tájakon, elsősorban a hegycsúcsokon az esőt havas eső, havazás váltsa fel.

Egy férfi havat lapátol Budapesten, a XII. kerületi Béla király úton 2017. április 19-én. MTI Fotó: Mohai Balázs