Fotó: zoobudapest.com

Tünemény kiselefánt született Budapesten – fotók

Világra hozta második borját Angele, a Fővárosi Állatkert elefántja. Az anya és kicsi is jól vannak, egyelőre csak a gondozók és az állatorvosok láthatják őket.

Amint arról az állatkert a honlapján beszámolt, az ormányos jövevény november 8-án hajnalban született. Minden rendben zajlott, és az újszülött nem sokkal később sikeresen lábra is állt. A gondozók most arra várnak, hogy a kicsi megtalálja az emlőket és szopni kezdjen.

Fotó: zoobudapest.com

Az állatkert elárulta, hogy az ellés alatt végig jelen volt Angele előző borja, a csaknem ötéves Asha is.

A gondozók az ellés miatt lezárták az elefántcsarnokot, mivel az anyának és a kicsinyének most nyugalomra van szüksége. Jelenleg az elefántokhoz beosztott állatgondozókon és az állatorvosokon kívül senki, még az állatkerti dolgozók sem közelíthetik meg a környéket.

Fotó: zoobudapest.com

Maguk a gondozók is csak akkor lépnek be a területre, amikor ez feltétlenül szükséges, egyébként monitoron keresztül figyelik az eseményeket. Assamot, az apukát viszont most is megtekinthetik a látogatók a régi Elefántházban.

A közlemény szerint Angele előző borjánál is másfél hetet kellett várni, míg a picit megnézhette a nagyközönség, így most is hasonló várakozási időre érdemes számítani.

Fotó: zoobudapest.com

Fotó: zoobudapest.com