Keddtől itt a novemberi tavasz – friss részletek

Keddtől itt a novemberi tavasz – friss részletek

Egy melegfrontnak köszönhetően felmelegedés érkezik a hét második napján, 15-16 fok is lehet a folytatásban.

Az Időkép eőrejelzése szerint november 21-én egy melegfront éri el az országot, mely mögött enyhébb légtömegek jönnek.

Mint írták, a front felhőzeáéből keddre virradóra sokfelé, majd napközben a nyugati, délnyugati tájak kivételével több tájegységünkön elszórtan várható kisebb csapadék.

Ez a magasban történő enyhülés miatt egyre inkább eső lesz, északkeleten viszont akár az esti órákig is havas eső, hó hullhat, arrafelé átmenetileg kifehéredhet a táj. Napközben felélénkülő nyugati-délnyugati széllel megindul a jelentős enyhülés: nyugaton, délnyugaton már 10-12 fokot is mutathatnak a hőmérők, ezzel szemben északkeleten még csak 2-4 fok körül alakul a csúcshőmérséklet – írja a portál.

Szerdán kezdetben még az ország északkeleti harmadán fordulhat jelentéktelen csapadék, itt tartósabban megmaradhat a hajnalra képződő pára, illetve köd, és csak 5 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet. Máshol alapvetően fátyolfelhős-napos időre van kilátás, délutánra a legtöbb helyen 10 fok fölé melegszik a levegő, délnyugaton már a 15 fokot is mutathat a hőmérő.

Csütörtökön délen, délnyugaton feltámadthat a szél, arrafelé több órára kisüthet a nap, a szélcsendes területeken marad a ború. A csúcshőmérséklet 11-16 fok között alakul, kivéve észak-északkeleten, ahol 5-9 foknál nem lesz melegebb.

A szakemberek szerint az enyhe idő a jelek szerint szombatig kitart majd.