Hajnali köd napfelkeltekor Magyarszentmiklós határában (MTI Fotó: Varga György)

Nagy köd lesz csütörtökön – térképen mutatjuk, merre vigyázz

Számos megyére figyelmeztető előrejelzést adtak ki november 23-ra a várható sűrű köd miatt – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az előrejelzés szerint csütörtökön a Dunától nyugatra változóan felhős lesz az ég, ott több órára kisüt a nap. A főváros, az Északi-középhegység és az Észak-Alföld térségében az éjszaka képződő köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet napközben ugyan zsugorodik, de nagyrészt borult, párás marad az idő, a ködös tájakon szitálás lehet.

A délnyugati szél a Dél-Dunántúlon megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között várható, de a tartósan borult tájakon 4, 7 fok is lehet.

Veszélyesen ködös lesz a reggel

Csütörtökre virradó éjszaka az Alföld északkeleti felén és az Északi-középhegység völgyeiben, valamint a Kisalföldön sokfelé képződik sűrű köd, amely napközben csak lassan oszlik fel, illetve rosszabb esetben csak ritkul. Emiatt az alábbi megyékre adtak ki figyelmeztető előrejelzést:

Fotó: met.hu

Hajnali köd napfelkeltekor Magyarszentmiklós határában (MTI Fotó: Varga György)