Havazás Nyíregyházán (MTI Fotó: Balázs Attila)

Este ránk ront a hidegfront – részletek

Karnyújtásnyira van a körülöttünk hullámzó frontrendszer hidegfrontja hazánktól, a vasárnap szeles és havas lehet.

Az Időkép prognózisa szerint november utolsó hétvégéjén egy hullámzó frontrendszer közelíti meg térségünket, melynek hidegfrontja előreláthatólag szombat éjjel, vasárnap virradóra éri el hazánkat. A front hatására újabb lehűlésre és csapadékra kell számítani.

Mint írták, szombaton a közeledő frontrendszer hatására többfelé megélénkül, északnyugaton megerősödik a délies szél, délután 8-15 fok valószínű. Napközben gyenge csapadék, egy-egy zápor helyenként nyugaton és északon fordulhat elő.

A késő esti, éjszakai órákban aztán befut a hidegfront, emiatt északnyugat felől egyre többfelé ered el az eső, valamint feltámad az északnyugati szél is.

A front hatására vasárnap hideg, csapadékos, a Dunántúlon szelesebb időre van kilátás, a magasabban fekvő nyugati tájakon – a legfrissebb számítások szerint – havas eső, havazás elsősorban északkeleten, a magasabban fekvő területeken fordulhat elő. Feltámad az északi-északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 4 és 8 fok között alakul.

Hétfőtől barátságosabb arcát mutatja az időjárás

A hétfő jóval barátságosabbnak ígérkezik: a portál előrejelzése szerint november 27-én napos, gomolyfelhős időre van kilátás, csapadék nem valószínű, azonban erős, helyenként viharos lehet az északi-északnyugati szél. Hajnalban -4, +3, délután mindössze 2 és 7 fok közötti értékeket mutat majd a hőmérő.

Kedden napos, száraz időre készülhetünk, a szél is veszít erejéből, a fagyos reggelt követően napközben 3-7 fok várható. Szerdán napközben megvastagszik a felhőzet, majd az esti óráktól csapadék érkezhet délnyugat felől.

Havazás Nyíregyházán (MTI Fotó: Balázs Attila)