Fotó: theprovince.com

Hős kutyái mentették meg a vadonban megsérült nő életét – fotók

Három kutyájának köszönheti az életét az a kanadai nő, aki kedvencei sétáltatása közben úgy elesett az erdőben, hogy nem tudott továbbmenni, és telefonját is elvesztette.

Az 56 éves Annette Poitras hétfőn indult egy sétára kutyáival Brit Kolumbia vadonjában, ennek során sikerült elesnie és megsérülnie – írta a BBC.

Fotó: theprovince.com

A nő bajban volt: nem tudott felállni, továbbmenni, a telefonját is elvesztette. Kutyái – Chloe, a border collie, Roxy, a boxer, és Bubba, a mopsz-beagle keverék – azonban nem tágítottak mellőle. Két napig őrizték a nőt, miközben a hideget az időközben megérkező eső is tetézte.

Fotó: North Shore Rescue

A három kutya elosztotta egymás között a feladatokat. Az egyik őrködött, a másik ételt keresett, a harmadik, Roxy, a rövid szőrű boxer pedig odabújt a nőhöz, hogy melegen tartsa. Az eb is fázott, így Poitras is segített neki: kabátjával takarta be a kutyát.

Fotó: North Shore Rescue

A mentőegységek szerdán találták meg a nőt és a három életmentő ebet. Mindenki jól volt, bár látszottak rajtuk a vadonban töltött napok viszontagságai. A hatóságok elmondták: Poitras eltért a szokásos túraútvonaltól, rendesen bent volt az erdőben. A mentésről a North Shore Rescue mutatott fotókat a Facebook-oldalán.

Fotó: North Shore Rescue

Fotó: theprovince.com