Videó: így szagolt ki 1000 doboz csempészcigit magyar NAV-os kutya

Videó: így szagolt ki 1000 doboz csempészcigit magyar NAV-os kutya

Több ezer doboz adózatlan cigarettát foglaltak le a pénzügyőrök Röszkén, a röntgen mellett Harley, a szuper szaglású finánceb is akciózott.

Amint azt a NAV a Facebookon írta, munkatársaik megközelítőleg 4 000 doboz adózatlan cigarettát foglaltak le két személyautóban és egy teherautóban Röszkén.

A pénzügyőrök egy Macedóniából Svájcba tartó tehergépjárművet ellenőriztek Röszkén, a sofőr ülőgarnitúrát szállított. Mikor a NAV-osok megröntgenezték a kocsit, látták, hogy 2000 doboz cigi lapul benne.

Később egy szerb Mercedest ellenőriztek a pénzügyőrök. A szerb sofőr úgy nyilatkozott, hogy nem visz magával bejelentenivaló árut. Hamar kiderült, hogy ez nem így van, a cigaretta és kábítószer felderítésére kiképzett munkakutya is. Harley az első ülésnél jelzést adott. A kutya szimata nem csalt, ugyanis az ülés alatt, az alvázban kialakított rejtekhelyről, több mint 1 000 doboz Ashima márkájú adózatlan cigaretta került elő.

Fennakadt az ellenőrzésen az a szerb Ford is, amelyet a rendőrség munkatársaival közösen vizsgáltak át a pénzügyőrök. Az első ülés alatt kialakított rejtekhelyről, mintegy 1 100 doboz adózatlan Marlboro és Sobranie márkájú cigarettát pakoltak ki a vizsgálók.

A NAV-osok az összesen több mint 5,5 millió forint értékű cigarettaszállítmányokat lefoglalták és mindhárom ügyet költségvetési csalás gyanújával átadták a pénzügyi nyomozóknak. A három ügyben több mint 10 millió forint vámigazgatási bírságot szabtak ki.