Somoskõújfalu, 2017. november 30.
Hókotró Somoskõújfaluban 2017. november 30-án. (Fotó: MTI/Komka Péter)

Pontosan látszik, mikor jön a következő havazás

Ismét közelít felénk egy mediterrán ciklon, mely a hétvégén hozhat ismét havat az országba. Emellett durva fagyokra is készülj, mutatjuk, mi várható.

A szombat felhősebbnek ígérkezik a pénteknél – írja az Időkép. A Dunántúlon párás, ködös reggel várható, keleten gyenge havas eső, hószállingózás is kialakulhat a nap második felében. A hajnali erős fagyokat 0-5 fokos nappali hőmérsékletek követik, de a ködös, hófödte tájakon -1, -2 fokot mutat majd a hőmérő.

Vasárnap egy újabb mediterrán ciklon érheti el térésgünket, mely főként az ország déli, délkeleti, keleti felén okozhat havas esőt, havazást, az Alfödön is hullhat a téli csapadék. Hajnalban -8 és -1 fok közötti hideg várható. Nappal az északi-északnyugati szelet élénk, erős lökések kísérhetik, és mindössze -1 és +4 fok közé melegszik délutánra a levegő.

Hétfőn többfelé kialakulhat hószállingózás, gyenge havazás, a Dunántúlon eső, havas eső lehet jellemző, a szél időként megélénkülhet – áll a prognózisban. Hajnalban a középső országrész északi fagyzugos területein -10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, máshol is fagyos lesz a reggel, napközben -2, +5 fok közötti értékek várhatók.

Kedden szeles időre és 1-8 fokra számíts, a Dunántúlon és a középső tájakon eleredhet az eső. Némi derű szerdán várható, a szakemberek szerint ekkorra csökken a csapadékhajlam, sokfelé a nap is kisüt. Mérséklődik a légmozgás, -1, +9 fokos hőmérséklet valószínű, nyugati maximumokkal.

Somoskõújfalu, 2017. november 30. Hókotró Somoskõújfaluban 2017. november 30-án. (Fotó: MTI/Komka Péter)