Egy férfi ónos esőt tisztít le autója ablakáról Budapest belvárosában. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Ónos eső jön hétfőn, térképen mutatjuk, hol lesz a legrosszabb

Gyűlölt csapadék követi a vasárnapi havazást, több megyére figyelmeztetést adott is ki emiatt hétfőre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Amint arról hírt adtunk, vasárnap behavazódott az ország nagy része, egyedül a nyugati rész maradt ki a téli csapadékból.

A meteorológia szerint hétfőn ismét több helyen lehet csapadékra számítani: az ország északkeleti felén többnyire havazás, míg a Dunántúlon havas eső, eső várható.

Az esti órákban a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén helyenként ónos eső valószínű. Emiatt Baranyára, Tolnára, Somogyra, Zalára és Bács-Kiskunra figyelmeztető előrejelzést adtak ki:

Fotó: met.hu

Hétfőn a nyugati szél is megélénkülhet, hajnalban -1 és -7 fok között alakul a hőmérséklet, de a gyengén felhős, szélvédett, havas tájakon -10 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 0 és +4 fok között valószínű.

Kedden a prognózis szerint a Dunántúl nyugati felén több, másutt kevesebb lesz a felhő, de délutántól fokozatosan keleten is megnövekszik a felhőzet. Délután előbb a Nyugat-Dunántúlon, majd középen is gyenge havazás, havas eső, eső. Éjjel keleten is lehet már gyenge vegyes halmazállapotú csapadék. Az északnyugati szél megélénkül, északnyugaton meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -7 fok között alakul, de a havas északi, északkeleti részeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul.

Egy férfi ónos esőt tisztít le autója ablakáról Budapest belvárosában. MTI Fotó: Balogh Zoltán