Havazás Kékestetőn

Térkép: ennyi hó hull szombat reggelig

Érkezik nyugat felől a hidegfront, péntek délutántól többfelé elered az eső, mely havazásba válthat át. Mutatjuk, hol mennyi hóra készülj.

Péntek délután nyugat felől egyre inkább megnövekszik a felhőzet, és egy hullámzó frontrendszer hidegfrontja éri el térségünket – írja az Időkép. A portál szerint többfelé elered az eső, mely az esti óráktól kezdve nyugaton és északon fokozatosan havas esőbe, havazásba válthat át.

Az Időkép egy térképet is készített, hogy szombat reggelig hol mennyi hóra számíts:

Fotó: Időkép

Az előrejelzés szerint szombaton napközben főként a Duna vonalától keletre és néhol délnyugaton kell csapadékos időjárásra készülni.

Egyre inkább havas eső, havazás lesz a jellemző. A legtöbb hó az Északi-középhegységben és keleten, valamint a Dunántúli-dombság területén hullhat. A front mögött észak felől beáramló hideg levegővel a lehűlés is megkezdődik, -1, +5 fok közötti értékek valószínűek. A többfelé erős északias szelet viharos lökések is kísérhetik.

Vasárnap nyugat felől a nap előrehaladtával mindenütt felszakadozik a felhőzet, északkeleten eleinte még gyenge havazás, hózápor előfordulhat. Szeles marad az idő, élénk, erős nyugatias légmozgásra készülhetünk. Hajnalban -5, +1, majd napközben is mindössze -1, +3 fokos értékekre számíthatunk.

A folytatás nem lesz kedves, igaz, enyhülés jön. Hétfőn erős, viharos déli széllel, többfelé esővel, északon kezdetben esetleg havas esővel, ónos esővel jelentősen megenyhül az idő.

Havazás Kékestetőn