Elkaphatták a háromgyermekes anyával végző népligeti gyilkost – videó

Elkaphatták a háromgyermekes anyával végző népligeti gyilkost – videó

A Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi nyomozói elfogták a népligeti emberölés feltételezett elkövetőjét – jelentette be a hatóság pénteken.

A rendőrök még 2016. október 13-án 12 óra körül Budapesten, a Népligetben találtak egy női holttestet. Az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint a nő bűncselekmény áldozata lett, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást, ismeretlen tettes ellen. A nő három gyermek édesanyja volt.

A felderített nyomozásról egy videót közölt a rendőrség a honlapján, és a részleteket is ismertette.

Mint írták, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya szintén ismeretlen tettes ellen indított nyomozást életveszélyt okozó testi sértés bűntett gyanúja miatt, mert egy férfi 2017. december 13-án 18 óra 45 perc körül a Budapest X., Szállás utcában bántalmazott egy nőt, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az elkövetőről egy térfigyelő kamera felvételeket készített, ezért a bántalmazással összefüggésben a Budapesti Rendőr-főkapitányság felhívást tett közzé.

A bevezetett nyomozati cselekmények és adatgyűjtések eredményeként a nyomozók a bántalmazás feltételezett elkövetőjét beazonosították és 2017. december 20-án 5 óra 55 perckor Budapest X. kerületében, a Gyömrői úton elfogták és előállították.

Az életvédelmi nyomozók a 29 éves budapesti S. Krisztiánt gyanúsítottként hallgatták ki, aki a terhére rótt bűncselekményen túl, a 2016 októberében elkövetett népligeti emberölés vonatkozásában is vallomást tett.

A férfit kihallgatását követően a rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.