Lénárd András (balról) és Lázár János koccint a Csíki Sört gyártó csíkszentsimoni sörfőzdében 2017. március 24-én
Fotó: MTI/Veres Nándor

Bezárt a Csíki Sör embercsempészet miatt keresett tulajának budapesti boltja

Minden indoklás nélkül lehúzta a rolót szerdán a budapesti belvárosban működő Székely Bolt, melynek tulajáról, az Igazi Csíki Sör mögött álló vállalkozóról reggel megírta az újság: embercsempészet miatt keresik az USA-ban.

Az Aulich utcában működő bolt a Facebookon posztolta a bezárás hírét, melyet az Index szúrt ki:

https://www.facebook.com/szekelybolt/posts/891791547652818

A bolt tulajdonosa Lénárd András, az Igazi Csíki Sör, vagy ha úgy jobban tetszik/ízlik, az Igazi Tiltott Sör mögött álló vállalkozó. Róla szerda reggel írta meg a Magyar Nemzet, hogy embercsempészet miatt körözik az Amerikai Egyesült Államokban.

A lap periratokra hivatkozva azt írta, a férfit 2001. január 21-én fogta el a rendőrség, amint Kanada és az Egyesült Államok közötti zöldhatáron, két mérföldre a hivatalos határátkelőhelytől autójában három külföldi, nevük alapján magyar nőt, sztriptíztáncosokat csempészett az országba. Az egyik nőt sikerült megszólaltatni, ő elismerte a történteket.

Lénárdot 50 ezer dolláros óvadék ellenében szabadlábra helyezték, és még az ügyben született ítélet előtt elhagyta az országot. A cikk szerint a férfi ügyvédje 2001. június 13-án arról tájékoztatta a bírót, hogy védence Kanadában tartózkodik, és sem most, sem a jövőben nem kíván megjelenni a bíróság előtt.

A bíró azonnal letartóztatási parancsot adott ki Lénárd ellen, és a lap szerint semmi nem utal arra, hogy ezt visszavonták volna. Az ügy a Magyar Nemzet szetrint jelenleg is függőben van.

Lénárd András (balról) és Lázár János koccint a Csíki Sört gyártó csíkszentsimoni sörfőzdében 2017. március 24-én Fotó: MTI/Veres Nándor