Viharos széllel jön meg az eső és a hó szerda délután

Viharos széllel jön meg az eső és a hó szerda délután

A kezdeti napos időt követően a nap második felében eső, havas eső érkezik szerdán, a szakemberek szerint északon havazhat is. A folytatásban is lesz dolga az esernyőnek, de a hőmérséklet inkább kora tavaszias lesz, mint téli.

Január 3-án északnyugat felől újabb csapadékmező érkezik, melynek hatására az Időkép szerint a nap második felében többfelé kell számítani esőre, záporokra, északon, északkeleten havas esőre, az északi hegycsúcsokon átmenetileg havazhat is. Feltámad a déli-délnyugati szél, helyenként erős, viharos lökések is előfordulhatnak, délután 3-9 fokot mutat majd a hőmérő. A frontérzékenyeknek nem ez lesz a kedvenc napjuk a héten, ugyanis ma kettősfronti hatás érvényesül.

Január 4-én, csütörtökön több órára kisüt a nap, de időnként megvastagodhat a felhőzet, viszont csak gyenge eső fordulhat elő helyenként nyugaton, délnyugaton. Általában gyenge, mérsékelt marad a délnyugati szél, délután 4-10 fok várható.

Január 5-én, pénteken a prognózis szerint már több felhő lesz felettünk, de csak elszórtan alakulhat ki kisebb eső. Az időnként élénk déli-délnyugati szélben 5-12 fokra számíthatunk, északon készülhetünk a hidegebb időre.

Hétvégén alapvetően száraz időre van kilátás, számottevő csapadék nem valószínű, és elsősorban szombaton a nap is sokat süthet. Helyenként feltámad a délies szél, sokfelé 10 fok fölött alakulnak a maximumok, de a tartósabban párás, ködös északi tájakon ettől hidegebb lehet.