Hagyományból cigiztetik a szülők vízkeresztkor egy portugál falu kisgyerekeit

Míg nálunk Vízkereszt egyet jelent a karácsonyfa kidobásával, a portugál Vale de Salgueiróban egészen más szokást elevenítenek fel: cigiztetik a gyermekeket.

A bizarr tradícióról a 24.hu számolt be a Sky News nyomán. A cikk szerint nincs még egy hely a világon, ahol létezne a gyermekek dohányzásának népszokása, azt viszont nem tudják, hogy hol gyökerezik és mióta is tartják.

„Csak azok képesek megérteni ennek a tradíciónak a jelentőségét, akik itt születtek és nevelkedtek. Nem várom el senkitől, hogy megértsenek minket, hiszen az nem lenne egyszerű. Elfogadom, hogy néhányan rossz embereknek tartanak bennünket.”

– idézte a cikk Carlos Cadavezt, a falu lelkészét, akinek 10 esztendős kislánya, Lusia ilyenkor két-három doboz cigit is elszív.

A gyermekek mindig izgatottan várják a napot, mikor büszkén rágyújthatnak a szülőktől kapott cigire. Van, aki szerint nincs ebben semmi rossz, mivel a kicsik nem tüdőzik le a füstöt, ráadásul egy évig utána úgysem gyújtanak rá.

Lopott képpel pózerkedett Vajna Tímea, rondán beégett – fotó

Fura dolgot művelt az életét folyton üzenőfali bölcsességekkel körítve az Instagramon közvetítő Vajna Tímea: egy olyan fotót mutatott sajátjaként, amin nem is ő van, és nem is ő készítette. Mikor pedig ráírt a fotó gazdája, először magyarázkodni kezdett, majd törölte a képet.
Kedvelj a Facebookon!
Már követem az oldalt