Részlet az RTL Klub ripotjából

Rühesek lettek a Margit kórház betegei és ápolói – rejtett kamerás felvétel

Betegek és ápolók is rühesek lettek a Szent Margit Kórház ápolási osztályán – derült ki az RTL Klub riportjából.

Amint azt a csatorna egy ott dolgozótól megtudta, az időseket gondozó részlegen már októbertől küszködnek a fertőzéssel.

A stáb rejtett kamerával ment a kórházba, mikor a nővéreket faggatták, csak kínos csend volt a válasz, a betegek azonban megerősítették a hallottakat. Információk szerint a betegek és a dolgozók mellett az egyik kórházi alkalmazott családja is elkapta a viszketéssel, bőrpírral járó atkafertőzést.

Cáfol a kórház

A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a Szent Margit Kórház ápolási osztályán nincs rühtünetes beteg és dolgozó – közölte az intézmény kedden az MTI-vel.

Közleményükben azt írják, az osztályon ősszel néhány betegnél dermatitis (bőrgyulladás) jeleit észlelték, és mivel ilyenkor felmerül a rüh gyanúja, a betegek haladéktalanul megkapták a szükséges kezelést.

Azt írták, a decemberi ismételt bőrgyógyász szakorvosi vizsgálat után valamennyi ilyen beteg megkapta a bőrgyógyász által elrendelt gyógykezelést, emellett valamennyi dolgozó és nem tünetes beteg is részesült megelőző kezelésben.

A kórház közölte, hogy a fertőzés továbbterjedésének megakadályozására a textíliákat, ágyneműket és ruházatokat elkülönítve kezelték és fertőtlenítették, a kórtermek, bútorok és berendezési tárgyak fertőtlenítő takarításáról azonnal gondoskodtak. Jelenleg nincs rühes ember az osztályon – hangsúlyozták.

Az osztály, illetve az intézmény a szakmai szabályok szerint járt el mind a behurcolt fertőzés továbbterjedésének megakadályozásában, mind az érintett betegek adekvát kezelésében – írták.

Részlet az RTL Klub ripotjából