Ilyet még nem videóztak: bálna védte meg a cápától a búvárt

Különleges jelenetet sikerült videóra venni a Cook-szigeteknél Nan Hauser tengerbiológusnak: egy közelben ólálkodó cápa miatt védelmére kelt egy 19 méteres hosszúszárnyú bálna.

A 63 éves szakember már 28 éve merül bálnákkal, de ilyet még nem élt át – írta az IFL Science. A hatalmas emlős előszőr a felszínre nyomta fejével a tengerbiológust, majd pedig a mellúszúja alá terelte, így óvva őt egy közeli tigriscápától.

A cikk szerint egy másik bálna is a közelben tartózkodott, az hatalmas csapásokkal próbálta távol tartani a ragadozót. Hausernek jó pár helyen belilult a teste, de hát ez van, ha az embert elkezdi óvó szándékkal taszigálni-paskolgatni egy csuklósbusznyi lény.

Az IFL Science szerint nem ez az első ismert eset, hogy a bálnák védtelen lények védelmére kelnek. 2009-ben egy magányos fókát védett meg kardszárnyú delfinektől egy bálnapár az Antarktisznál. Robert Pitman tengerkutató beleásta magát a bálnák ilyetén viselkedésébe, és arra jutott, az elmúlt fél évszázadban közel 100 esetet írtak le, melyek során bálnák kardszárnyú delfinekkel konfrontálódtak azért, hogy valamit megvédjenek.

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson!

Kedvelj a Facebookon!
Már követem az oldalt