Mínusz 15 fokos zimankóval indul a hét – ez vár rád a folytatásban

Mínusz 15 fokos zimankóval indul a hét – ez vár rád a folytatásban

Kemény fagyot hoz a hétfő hajnal, a szélvédett, havas helyeken -15 fokig is süllyedhet a hőmérséklet. A folytatásban megenyhül az idő, de hóra, havas esőre számítanod kell.

Hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat szerit túlnyomóan napos idő, kevés felhő várható, de délen, délnyugaton időnként erősen felhős körzetek is lehetnek. Arrafelé hószállingózás előfordulhat. A déli, délkeleti szél gyenge vagy mérsékelt marad.

A szakemberek szerint durván hideg lehet hétfőre virraódan: a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és -10 fok között alakul, de a szélvédett havas helyeken hajnalban akár -15 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet +2 és -3 fok között valószínű.

Kedden eleinte kevés lesz a felhő, majd nyugat felől felhősödés kezdődik. Kezdetben csupán néhol, délutántól egyre többfelé várható csapadék: északkeleten zömében hó, másutt a havas eső, eső mellett átmenetileg ónos eső is hullhat. A déli, délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően -2 és -7 fok között várható, de a havas, derült részeken -10, -12 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 2 és 7 fok között alakul, ugyanakkor északkeleten kevéssel fagypont alatt marad a csúcsérték.

Szerdán többnyire erősen felhős lesz az ég, majd késő délutántól nyugat felől felszakadozik a felhőtakaró. Szórványosan várható csapadék: északkeleten hó valószínű, másutt a havas eső, eső mellett átmenetileg ónos eső is hullhat. A nyugatias szél megélénkül, időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

Csütörtökön gyengén felhős, napos idő várható, majd estefelé megnövekszik a felhőzet. A hajnali, reggeli órákban elszórtan előfordulhat hózápor, de napközben már nem valószínű csapadék. A nyugati szél megerősödik, a Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

Pénteken átmenetileg csökken, majd ismét erősen megnövekszik a felhőzet. Hajnalban, illetve estefelé számíthatunk záporra, hózáporra, illetve délen esőre. A délnyugati szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.