MTI Fotó: Komka Péter

Zivatarokkal csaphat le szerdán a hidegfront

Egy hidegfront fut be a hét harmadik napján, mely egy-egy zivatart is hozhat térségünkbe.

Az Időkép legfrissebb előrejelzés szerint szerdán egy hidegfront éri el térségünket. Marad a borongós idő, és kezdetben főként délen, délnyugaton alakulhat ki eső, zápor. Az órák múltával napözben északnyugatról délkelet felé vonuló záporok, hózáporok várhatók, illetve nem zárható ki egy-egy zivatar kialakulása sem.

A prognózis szerint szerdán napközben néhol, majd estétől egyre többfelé felerősödik az északnyugatira forduló szél. A front azonban nem hoz erős lehűlést, enyhébb értékekkel indul a nap, reggelre -5, +3 fokig csökken a hőmérséklet, napközben 1-7 fok várható.

Csütörtökön eleinte napos lesz az idő, majd jönnek a felhők, melyekből főként az északi országrésznen hullhat vegyes halmazállapotú csapadék. A nyugati-északnyugati, majd délnyugati szél többfelé megerősödik, a legmelegebb órákban 2-8 fok várható.

Péntektől országszerte visszatér a borongós idő, hó, havas eső északon, míg eső, zápor több helyen előfordulhat, jelentősebb csapadék délnyugaton hullhat. Az Alföldön és északon élénk, északkeleten erős lehet a nyugati-délnyugati szél. Az enyhe hajnalt délután 3-10 fokos maximumok követik – áll az előrejelzésben.

MTI Fotó: Komka Péter