Részlet az ATV riportjából

Tolószékes férfitől tagadta meg a segítséget a BKV-sofőr

Sem a felszállásban, sem a leszállásban nem segített egy budapesti buszsofőr egy kerekesszékes férfinak, aki eltörte a 700 ezer forintos tolószékét, miközben leszenvedte magát a járműről.

Schober László – aki a Suhanj! Alapítvány kerekesszékes futója – a felszállást meg tudta ugyan oldani, a leszállással viszont bajban volt – derült ki az ATV riportjából.

Szólt a sofőrnek, hogy segítsen neki, ami eddig egyetlen kollégájának sem okozott gondot, korábban mindig készségesen segítettek.

A busz vezetője viszont azt mondta: segítsen a férfinak leszállni a vele lévő filigrán barátnője.

László azt mondta, akkor egyedül kell megoldania a leszállást. Meg is oldotta, igaz, eközben eltört a 700 ezer forintos kerekesszéke. Most kölcsön kerekesszékkel közlekedik, és kártérítést követel.

László szavai szerint a sofőr még a leszállás után sem értette, hogy mi is történik épp, hátat fordított, majd motyogva, duzzogva visszaült a vezetőülésbe.

Nemes Gábor, a közlekedési szakszervezet vezetője szerint hibát követett el a sofőr, de az ilyen magatartás a sofőrök kimerültségével is magyarázható. A BKV vizsgálatot indított az ügyben.

Részlet az ATV riportjából