Halálba zuhant kistarcsai kislány: döbbenetes részletek derültek ki

Halálba zuhant kistarcsai kislány: döbbenetes részletek derültek ki

Szembesítették egymással a tavaly májusban Kistarcsán a negyedik emeletről kizuhant és meghalt kislány szüleit, melynek során megdöbbentő információk láttak napvilágot.

A gyermek egyedül volt a lakásban, mikor kimászott az ablakon és lezuhant – emlékeztet a Blikk a 2017-es tragédiára. A lap szerint Panni szülei éjszakai műszakban dolgoztak, a keresztanyja vigyázott rá, a nő azonban előbb elment a lakásból, mint ahogy a szülők hazaértek. A lány felébredt, megijedhetetett, egy széket húzott az ablakhoz, majd kizuhant onnan.

A Blikk most Panni szüleinek ügyvédje tájékoztatása nyomán arról írt, szembesítették az anyát és az apát a rendőrségen. Az apának és az anyának arról kellett egymás szemébe nézve beszámolniuk, hogy találhatott-e Panni alkoholos italt a lakásban, amit halála előtt megivott. Tisztázni kellett, hogy valamelyikük hagyott-e felelőtlenül alkoholt a lakásban, avagy valaki más vitt fel innivalót az otthonukba.

„A nyomozás szempontjából ugyanis nagyon fontos kideríteni, hogy a kislány szervezetébe hogyan jutott olyan mennyiségű alkohol, amit az újraélesztéséhez használt szerek nem okozhattak. A szembesítés eredményes volt, mindketten azt mondták, hogy nem tartottak otthon olyan helyen alkoholt a lakásban, ahol a gyerek elérhette volna”

– idézte a lap dr. Lichy Józsefet.

A Blikk információi szerint az igazságügyi orvosszakértő 0,43 ezreléknyi alkoholt talált. Dr. Bense László gyermekorvos szerint ez már komoly tüneteket okoz még egy felnőttnél is, nemhogy egy ennyi idős gyereknél.

„Ez már elég a gátlások oldódásához és a helyzetfelismerési képesség romlásához – vélekedett a szakember. Ez a mennyiség két deci bornak vagy fél liter sörnek felel meg.”

– mondta az orvos a lapnak.