Aranyalma torta

Íme a Magyarország Tortája 2018 döntősei

Kiválasztották azt a hat tortát, melyek közül valamelyik elnyeri idén az ország tortája címet. Mutatjuk őket, egyiket jobban falnánk, mint a másikat.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája”, pályázatot – írta a Cukrászat.net. A kezdeményezés évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, egyre több cukrászda verseng a címért, a nyertes tortát hatalmas érdeklődés kíséri.

Az Ipartestület új, kreatív ötleteket, főleg magyaros ízvilágú, az államalapítás ünnepével vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket várt, melyek csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak.

A döntős torták kiviálasztását az ipartestület a Sirha Budapest kiállítás szakmai programjaként a Hungexpo ‘G’ pavilonjában tartotta meg február 9-én. Idén 28 torta közül választotta ki a zsűri a döntős tortákat, melyek a következők:

Aranyalma torta – Bergmann Nándor, Bergmann Cukrászda, Balatonfüred

Aranyalma torta

Aranyalma torta

Szimpla – Tóth Norbert, Tóth Cukrászda, Dunaföldvár

Szimpla

Szimpla

Komáromi kisleány – Sztaracsek Ádám, Jánoska Cukrászda, Komárom

Komáromi kisleány

Komáromi kisleány

Hunyadi gesztenyés – Sztaracsek Ádám, Jánoska Cukrászda, Komárom

Hunyadi gesztenyés

Hunyadi gesztenyés

Velemi vaníliás gesztenye – Marsa Éva Heléna, Vanília & Gelarto, Nagykőrös

Velemi vaníliás gesztenye

Velemi vaníliás gesztenye

Hamvas szilva torta – Bergmann Nándor, Bergmann Cukrászda, Balatonfüred

Hamvas szilva torta

Hamvas szilva torta

A szakmai zsűri három fordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. A második körben a zsűri újrakóstolja a döntős tortákat és a készítőikkel konzultálva javaslatokat tesz azok tökéletesítésére, végül a harmadik, utolsó zsűrizési körben újra pontozással választják meg a győztest.

Magyarország Tortáját augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először. Ezt követően az ország számos cukrászdája árusítja majd.

Így néznek ki a mekis kaják, mielőtt tökéletesre photoshoppolják őket

Ugye, mennyire bosszantó, mikor a képen töléletes hambit látsz, amit viszont a tálcádra tesznek, az annyira kiábrándító, mint egy szürke hétfő reggel? Most megnézheted, mennyit változnak a gyorsétteremlánc kajái némi fotómanipulációval azért, hogy belesétálj a gasztronómiai csapdába.

Milliók ámulnak a szuperrealisztikus tortákon – videó

Két nap alatt már 34 milliószor néztek meg a facebookozók egy rövid videót, melyben olyan, hátborzongatóan valósághű tortákat mutat egy kreatív cukrászcsapat, melyeket vagy nem lenne szíved, vagy éppen gyomrod megenni.
Kedvelj a Facebookon!
Már követem az oldalt