Aranyalma torta

Íme a Magyarország Tortája 2018 döntősei

Kiválasztották azt a hat tortát, melyek közül valamelyik elnyeri idén az ország tortája címet. Mutatjuk őket, egyiket jobban falnánk, mint a másikat.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája”, pályázatot – írta a Cukrászat.net. A kezdeményezés évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, egyre több cukrászda verseng a címért, a nyertes tortát hatalmas érdeklődés kíséri.

Az Ipartestület új, kreatív ötleteket, főleg magyaros ízvilágú, az államalapítás ünnepével vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket várt, melyek csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak.

A döntős torták kiviálasztását az ipartestület a Sirha Budapest kiállítás szakmai programjaként a Hungexpo ‘G’ pavilonjában tartotta meg február 9-én. Idén 28 torta közül választotta ki a zsűri a döntős tortákat, melyek a következők:

Aranyalma torta – Bergmann Nándor, Bergmann Cukrászda, Balatonfüred

Aranyalma torta

Aranyalma torta

Szimpla – Tóth Norbert, Tóth Cukrászda, Dunaföldvár

Szimpla

Szimpla

Komáromi kisleány – Sztaracsek Ádám, Jánoska Cukrászda, Komárom

Komáromi kisleány

Komáromi kisleány

Hunyadi gesztenyés – Sztaracsek Ádám, Jánoska Cukrászda, Komárom

Hunyadi gesztenyés

Hunyadi gesztenyés

Velemi vaníliás gesztenye – Marsa Éva Heléna, Vanília & Gelarto, Nagykőrös

Velemi vaníliás gesztenye

Velemi vaníliás gesztenye

Hamvas szilva torta – Bergmann Nándor, Bergmann Cukrászda, Balatonfüred

Hamvas szilva torta

Hamvas szilva torta

A szakmai zsűri három fordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. A második körben a zsűri újrakóstolja a döntős tortákat és a készítőikkel konzultálva javaslatokat tesz azok tökéletesítésére, végül a harmadik, utolsó zsűrizési körben újra pontozással választják meg a győztest.

Magyarország Tortáját augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először. Ezt követően az ország számos cukrászdája árusítja majd.

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson!

Nyomj a tetszikre, hogy ne maradj le a friss virál hírekről!

vagy

Köszönöm, már követem az oldalt!