Fotó: police.hu

Újpesti tragédia: a 21 éves Mátyás Balázs Tamást gyászolja a rendőrség

Közzétette a Budapesti Rendőr-főkapitányság annak a rendőrnek az adatait, aki pénterkre virradóan vesztette életét Újpesten egy karambolban.

Amint arról korábban beszámoltunk, két rendőrautó ütközött össze csütörtök éjjel Budapesten, a IV. kerületben. A balesetben egy rendőr a helyszínen életét vesztette, további három pedig megsérült.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság péntek délután közzétette annak az őrmesternek az adatait és fotóját, aki elhunyt a tragikus balesetben. Amint azt a rendőrség honlapján írták, a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányságának állományába tartozó Mátyás Balázs Tamás r. őrmester 2018. február 15-én éjjel szolgálatteljesítés közben, közúti közlekedési baleset következtében életét vesztette.

Mátyás Balázs Tamás 1996. augusztus 24-én született Budapesten. Az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskolában kezdte meg tanulmányait és 2016. szeptember 1-jétől nevezték ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályára járőrtárs beosztásba, ahol 2017. július 1-jétől járőrként szolgált.

Fotó: police.hu

Az elhunyt rendőr emlékére kollégái pénteken napon a BRFK IV. kerületi Rendőrkapitányság épülete előtt gyertyagyújtással egybekötött néma megemlékezést tartottak.

Piros lehetett az egyik autónak

A balesetről kiadott első közlemény szerint a két rendőrautó eddig tisztázatlan körülmények között ütközött össze nem sokkal éjfél előtt a Fóti út és a Leiningen Károly utca kereszteződésében. A 24.hu időközben úgy értesült, a XV. kerületi járőröknek zöld lámpája volt, IV. kerületi kollégáiknak viszont piros, utóbbi jármű vezetője mégis kihajtott, így ütközhettek össze.

A lap szerint a XV. kerületi rendőrautó sofőrje végtagtörést szenvedett, társa a helyszínen életét vesztette. a 24.hu úgy tudja, hogy a fiatal egyenruhás kizuhant a kocsiból.

Fotó: police.hu