Havazás a Mátrában (MTI Fotó: Komka Péter)

Újabb havazás jön estétől – térképen mutatjuk, hol mennyi hóra készülj

Szombat este befut a következő csapadékzónak, melynek hatására az ország nagy területén várható havazás.

Az Időkép szerint szombaton napközben többnyire felhős lesz felettünk az ég, csak rövid időre süthet ki a nap. A Dunántúlon mérsékelt, néhol élénk lehet a keleti, délkeleti szél. Délután 0, 7 fok közötti értékeket mérhetünk, délen lesz a legmelegebb.

Kora este aztán nyugat, északnyugat felől egy sekély ciklon csapadékzónája éri el térségünket. Este és éjszaka egyre nagyobb területen számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra: délen elsősorban eső, észak felé haladva havas eső, havazás valószínű.

A prognózis szerint vasárnap reggel is folytatódik a csapadékos idő délen esővel, északabbra havas esővel, hóval. A délelőtt folyamán azonban észak felől egyre inkább csökken a csapadékhajlam, délután már csak délen eshet északon pedig megkezdődik a felhőzet felszakadozása. Többfelé megélénkül az északi, északkeleti szél, nyugaton erős lökések is lehetnek. Napközben 2-6 fok várható.

A portál térképe szerint vasárnap délig az Északi-középhegységben 10 centi hó is eshet, Budapesten 2-4 centi téli csapadék várható:

Fotó: Időkép

Hétfőn a nap első felében száraz, túlnyomóan napos idő ígérkezik, hajnalban azonban erős fagyokkal indulhat a nap, délután viszont dél felől újabb csapadékmező érkezhet.

Havazás a Mátrában (MTI Fotó: Komka Péter)