Havazás a Mecsekben (MTI Fotó: Sóki Tamás)

Hófúvás miatt adtak ki riasztást 31 járásra – órákon belül érkezik

Az ország 31 járására adott ki riasztást csütörtök kora reggel az Országos Meteorológiai Szolgálat az arra várható hófúvás miatt. A hét negyedik napján havazás is várható, akár 15 centi friss hó is eshet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint február 22-én elsősorban az ország déli felében, azon belül jellemzően a Dunántúlon várható havazás, másutt az időszakos havazás mellett, havaseső, eső is kialakulhat.

Az éjféli órákig a Dunántúlon 5-15 centi friss hóréteg hullhat (a nagyobb mennyiség a délnyugati területeken valószínűbb), a Duna-Tisza köze déli felében 5 centi körüli, Bács-Kiskun megye nyugati részén akár efeletti tapadó hó valószínű. A reggeli órákban délkeleten átmeneti ónos esőt nem lehet kizárni.

Elsősorban a Nyugat-Dunántúlon, illetve átmenetileg a reggeli, kora délelőtti órákban az Alföld déli részén a 45 km/h körüli széllökések gyenge hófúvást okozhatnak. Emiatt csütörtök kora reggel az ország nyugati, délnyugati járásaira adtak ki riasztást, mely szerint néhány órán belül kialakulhat a helyzet, amire figyelmeztetnek:

Forrás: met.hu

Azokban a megyékben, ahol havazás várható a nap folyamán, figyelmeztető előrejelzés él:

Forrás: met.hu

Havazás a Mecsekben (MTI Fotó: Sóki Tamás)