18 fokkal robban be pár napon belül a tavasz

18 fokkal robban be pár napon belül a tavasz

A legfrissebb előrejelzés szerint hamarosan elfelejtheted a havas, hideg mindennapokat. Szerdától felmelegedés veszi kezdetét, a hétvégén pedig olyan meleg lesz, hogy egy szál pólóban járhatsz.

Az Időkép előrejelzése szerint a hét harmadik napjától határozott melegedés veszi kezdetét. A helyenként megélénkülő déli-délnyugati irányú szélnek köszönhetően már egyre több helyen alakul 10 fok körül a csúcshőmérséklet, és hajnalban is csak nyugaton lehet gyenge fagy. Szórványos csapadék még főleg keleten lehet, de már többfelé felszakadozik a felhőzet, és süthet ki hosszabb-rövidebb időre a nap, ami tovább erősítheti a tavaszias érzetet.

Csütörtökön kicsit csapadékosabb, felhősebb időjárás várható, az előrejelzés szerint főként a középső és északi tájakon fordulhat elő elszórtan gyenge eső, zápor. A Dunántúlon naposabb idő ígérkezik, arrafelé több órára kisüthet a nap. A szél átmenetileg északnyugatira fordul, melyet a Dunántúlon élénk lökések kísérhetnek. Hajnalban -2, +3 fok várható, keleten lehetnek még gyenge fagyok. Napközben viszont 4-12 fokot mérhetünk.

Pénteken beindul az igazi melegedés. Az Időkép szerint a feltámadó délnyugati szél enyhe levegőt szállít térségünkbe. Napközben többnyire napos, száraz időre és 8-15 fok közötti maximumokra készülhetsz.

A hétvége még ennél is melegebbnek ígérkezik. Szombaton és vasárnap ugyan változóan felhős idő várható, egy-egy zápor is befigyelhet, az enyhe idő viszont marad. A hajnali fagyokat elfelejtheted, a csúcshőmérsékletek pedig 15 fok körül alakulhatnak, vasárnap helyenként akár 17-18 fokig is felmelegedhet a levegő.