Leszállította, majd a csomagjaik nélkül az utcán hagyta a külföldieket a 70-es troli sofőrje

Leszállította, majd a csomagjaik nélkül az utcán hagyta a külföldieket a 70-es troli sofőrje

Leszállított a buszról, majd a megállóban hagyott egy trolibuszvezető három külföldi színes bőrű férfit Budapesten a múlt szombaton, a csomagjaik ráadásul a továbbhaladó buszon maradtak.

Az RTL Klub híradója szerint a külföldiek rossz helyen szálltak fel a trolira, azaz nem az első ajtón. Micsoda bűneset! Egy szemtanú elmondása szerint más utasok is így tettek, de a sofőrnek csak a külföldiekkel volt problémája.

A sofőr többször lejátszott egy magyar nyelvű tájékoztató szöveget, miszerint az első ajtón kell felszállni, ezt azonban a külföldiek – mivel nem éppen világnyelv a magyar – nem értették. Egy utas végül elmagyarázta nekik, hogy a sofőr azt szeretné, menjenek előre, és mutassák meg a jegyüket.

A külföldiek ekkor leszálltak a teli buszról, és a járdán kezdtek el gyalogolni a busz eleje felé. A sofőr azonban becsukta az ajtót, és bár kiabáltak neki, simán elhajtott. A leszállított külföldiek táskái a buszon maradtak, erre a sofőr egy utasnak annyit mondott: nem az ő felelőssége.

A táskát végül egy jó fej utas adta vissza a külföldieknek: leszállt velük a következő megállóban, majd visszagyalogolt a társasághoz.

Az RTL Klubnak a BKV elismerte a történteket, és azt mondták, sajnálják az esetet. Szerintük a sofőr nem tudta, hogy fent maradtak a táskák, így ott nem hibázott. Hogy nem várta meg az utasokat, az már hiba volt, ezért figyelmeztették is.