Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Eltűnt játéka miatt írt levelet Áron a Csatornázási Műveknek, páratlan választ kapott

Egy WC-be ejtett játék miatt kereste meg levelében a 6 éves Áron a Fővárosi Csatornázási Műveket, a szolgáltató pedig zseniális választ írt a gyereknek.

A sztorit a Lájk szúrta ki a Facebookon, Sebestyén Balázsék oldalán.

A levél így szólt, melynek megfogalmazásában Áronnak anyukája és apukája segített:

„Tisztelt Szennyvízelvezető Munkatársak!

2017. március 11-én, este 17:00 körül a wc-be ejtettem zöld színű intelligens, pattogó gyurmámat. Szakad és törik, ha beteszed hűtőbe. A szemek nem voltak benne. És még nyúlik is.Kérem, amennyiben fennakadna valamelyik csövükben, vagy odamenne hozzátok, küldjétek vissza a címemre. A lakásunk a magasföldszint 4-ben található.Nagyon várom, hogy visszajöjjön. Vagyis jó lenne, ha visszahoznátok nekem.

Áron (6 éves) A szüleim neve, akik segítettek leírni pedig János és Csilla.”

A Fővárosi Csatornázási Művek az alábbi válaszlevelet írta a gyermeknek:

„Kedves Áron!

Biztosan nagyon szerethetsz gyurmázni, és nagyon szomorú vagy, hogy beejtetted a játékodat a lefolyóba. Valószínűleg ez a gyurma már messze jár a házatoktól a föld alatti csatornarendszerben, és hamarosan megérkezik a szennyvíztisztító telepre. A csatornarendszerben, a sűrű szennyvízben megtalálni szinte lehetetlen. A tisztítótelepen, ahol először a darabos szennyeződéseket szűrik ki a szennyvízből, még lehetne rá esély, hogy megtaláljuk, de gondolj csak bele: addigra amire odaér, mennyi szennyezés érheti a játékodat. Még ha alaposan lefertőtlenítenék a szüleid, akkor sem lenne jó ötlet újra a kezedbe venni és játszani vele. Tudod, nekünk minden szennyező anyagot, így a véletlenül vagy szándékosan beleejtett tárgyakat is el kell távolítanunk a szennyvízből, azért, hogy utána újra a Dunába, az élő vízbe visszaengedhessük a tisztított vizet. Ez nagyon fontos, mert majd biztosan tanuljátok az iskolában, hogy víz nélkül nincs élet. (…)”

Mindezen felül a Csatornázási Művek sajtósa felajánlotta Áronnak, hogy nézzen be hozzájuk egy nyílt napra, ahol kap majd egy másik gyurmát.

Az eredeti posztot itt olvashatod:

Nagyon helyes sztorit olvastunk, miszerint egy anyuka levelet írt a Csatornázási Műveknek, mert a wc-be esett a kisfia…

Közzétette: Balázsék oldala – 2017. március 22., szerda

Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)