Jön a felmelegedés, itt a pontos menetrend

Jön a felmelegedés, itt a pontos menetrend

Lassan kimérgelődi magát a márciusi tél, és bár szerdán még havazhat, a folytatásban már enyhülés látszik, néhány nap múlva pedig már tényleg olyan idő lesz, amilyet ilyenkor szeretünk.

Az Időkép szerint szerdán kisebb havazás főként a déli megyékben még előfordulhat, este a középső tájakon hózáporok alakulhatnak ki. Az északias szél sokfelé lesz élénk, nyugaton és északkeleten erős, viharos széllökések lehetnek, hófúvást is okozhatnak. A hajnal fagyos marad, délutánra viszont már fagypont fölé, 1-6 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön befut a napos idő, csapadékra sehol nem kell számítani – áll a prognózisban. Az északias szél időnként még élénk lehet, a hajnali -11, -4 fokról délutánra 1-6 fokra melegszik a levegő.

A péntek kevésbé lesz napos, a szombat viszont annál inkább, az idő pedig lassan enyhül. Pénteken az Időkép szerint a Dunántúlon még élénk lökések kísérhetik a szelet, 3-8 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton kezdetben keleten párás lehet a levegő, délután a déliesre forduló szél északon élénk lökésekkel járhat. Napközben 4-9 fokos maximumokra számíthatsz.

A hosszú távú előrejelzés szerint vasárnap és jövő hétfőn tovább melegszik az idő, 11-12 fok is lehet, a legalacsonyabb hőmérséklet pedig fagypont felett lesz.

Fotó: Időkép