Fotó: Időkép

Sárga hó lepte be Európát – videók

Rendhagyó színű havazást figyeltek meg kontinensünk egyes részein: a csapadék a szokásos (hó)fehér helyett besárgulva érkezett.

Az Időkép szerint a jelenségért a szaharai por felelős, mely kontinensünk déli részén az eget színezte homoksárgára, északabbra pedig a havat színezte meg.

A cikk szerint a homok a hegyvidékek környezetében a csapadékos időjárással társulva eredményezett sárga hótakarót. Mint írták, a leeső hó elszíneződése a pénteki naptól kezdve a teljes hétvégén át érzékelhető volt. A BBC értesülései szerint Oroszországot, Ukrajnát, Belgiumot, Romániát és Moldovát is érintette a különleges jelenség.

Itt éppen azt látod, amint egy lavina ömlik be a parkolóba a Kaukázus egyik síparadicsomában, jól megfigyelhető itt is a hó nem éppen fehér színe:

https://www.facebook.com/severeweatherEU/videos/2196389060584183/

A szaharai por pár napja Krétán igen pokoli látványt eredményezett. A szigetet szinte teljes egészében belepte az afrikai homok, mely helyenként még bozóttüzek füstjével is társult, az összhatás pedig meglehetősen apokaliptikusra sikerült:

Fotó: Időkép