Karnyújtásnyira a 24 fok – így toppan be a nyárias tavasz

Karnyújtásnyira a 24 fok – így toppan be a nyárias tavasz

A hétvégétől egyre melegebb levegő éri el térségünket, és bár egy-egy zápor, zivatar is becsúszhat a folytatásban, napsütésből és nyárelőt idéző melegből sem lesz hiány.

Az Időkép szerint a záporokkal, helyenként zivatarokkal és feltámadó északnyugati-északi széllel átvonuló hidegfront mögött szombattól ismét emelkedni kezd a hőmérséklet.

Mint írták, a hétvége első napján a Dunántúlon lesz több napsütés, az ország keleti felén a napos időszakok mellett még gyakran megnövekedhet a felhőzet, és egy-egy zápor, kisebb eső is kialakulhat. Az északkeleti-keleti szél helyenként élénk lehet. Hajnalban hideg lesz, nyugaton és az északi völgyekben talajmenti fagy is előfordulhat, a délutáni órákban viszont 14-18 fokot mutat majd a hőmérő.

Vasárnap már nem igazán várható csapadék, maximum északon pattanhat ki egy-egy zápor. Több órára kisüt a nap, csak időnként jelenhetnek meg felhők az égen. A keleti tájak kivételével feltámad a déli-délkeleti szél. Enyhébb lesz a reggel, délutánra pedig már 18-22 fokig melegszik a levegő.

Hétfőn is marad a többfelé szeles, de alapvetően napos, meleg idő, csak késő délután, estefelé érkezhet nedvesebb levegő délnyugat felől, így akkor főként a Dunántúlon elszórtan zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat a megnövekvő felhőzetből – áll a prognózisban.

Az idő közben tovább melegszik: a legtöbb helyen már 20 fok fölött alakul a csúcshőmérséklet, helyenként viszont 23-24 fok is lehet.

A folytatásban egy-két fokot visszaesik a hőmérséklet, de még így is kellemes meleg lesz, az esernyőt viszont ne felejtsd otton.