Villám cikázik az égbolton Nagykanizsa felett 2017. június 2-án este. Fotó: MTI / Varga György

Kiadós eső jön csütörtökön – erre számíts

A változóan felhős szerda után derűsen toppan majd be a csütörtök, de a szakemberek szerint a nap második felében záporok, zivatarok hoznak majd nem kevés csapadékot.

A hét harmadik napján változóan, helyenként erősen felhős lesz az ég, de rövidebb időszakokra mindenhol kisüthet a nap – írja az Időkép. Zápor, zivatar helyenként elsősorban a középső és keleti tájakon valószínű, ahol a szél is feltámadhat. Erős széllökések a Kisalföld térségében lehetnek. Marad a meleg tavaszi idő, 20-25 fokos maximumokkal.

A csütörtök is megnyerően indul: alig lesz eleinte felhő az égen, a nap nagy része pedig csapadékmentesnek ígérkezik.

Sajnos azonban ebéd után nyugat, délnyugat felől felhők érkeznek, és délután második felében már egyre többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. A prognózis szerint nem kizárt egy-egy látványos esti, éjjel villámparádé sem, nyugaton, majd a középső, déli tájakon is megdörrenhet az ég.

Hajnalra az Időkép szerint a keleti tájakon is leszakadhat az ég, kiadós csapadék várható, helyenként 20-30 mm-nél több hullhat. A csúcshőmérséklet továbbra is mindenhol 20 fok fölött alakul.

Pénteken a Dunától keletre, este még északkeleten eshet. Nyugat felől viszont már kitisztul az ég, és hosszabb időre kisüt a nap. Élénk marad a délies légmozgás, nyugaton erős, viharos közeli széllökések előfordulhatnak. Szerencsére nagy lehűlés nem jön, maradnak a 20 fok körüli csúcsok.

Villám cikázik az égbolton Nagykanizsa felett 2017. június 2-án este. Fotó: MTI / Varga György