Jaj, ne: április 23-án vége a világnak

Jaj, ne: április 23-án vége a világnak

Vége lesz a világnak – megint, legalábbis az összeesküvés– és gyíkemberhívők szerint, és pont a májusi hosszú hétvége előtt, szóval nagy terveket már ne szövögess.

Az újabb apokalipszisről a Zoom.hu írt az angol Metro nyomán. A cikk szerint a világvége-várók kiszámolták, hogy

április 23-án a Hold, a Nap és a Jupiter a szűz csillagképben áll együtt, ezért feltűnik az égen a Niburu nevű bolygó, ami mindenkinek elrontja a napját, jelesül úgy, hogy vége lesz a világnak. Többek között felemelkedik az Antikrisztus, kitör a III. világháború, és ha ez nem lenne elég, akkor a hét szűk esztendő is kezdetét veszi.

Szerencsétlen Nibiru nem egy megbízható halálbolygó: háromszor már elfelejtett eljönni. Érkezését korábban 2015 decemberére, 2016 áprilisára és 2016 decemberére is jósolták. Az egésznek egyébként semmi valóságalapja nincsen, de sajnos a sok hülye miatt a NASA-nak párszor már hivatalosan is állítania kelett, hogy nem létezik a Nibiru, és blődség az egész.

Ennek ellenére folyamatosan hisznek benne az emberek. Olyan lehet ez, mint a kaparós sorsjegy vagy a lottó: az ember egy idő után azért nem meri abbahagyni, mert mi van, ha mégis nyerne valamikor? Nem tudjuk, melyik a nagyobb baromság.