Összevertek egy kalauzt Budapesten, az utasok csak nézték

Összevertek egy kalauzt Budapesten, az utasok csak nézték

Három helyen eltört a bokája és a szeme is bevérzett annak a kalauznak, akit vasárnap hajnalban vert össze egy férfi egy vonaton Budapesten. Mindezt pedig simán végignézték a vonaton utazók.

A bántalmazott kalauz az RTL Klubnak mondta el, mi történt vele.

A MÁV alkalmazottja a zuglói állomáson két férfihez ment oda, akik nem tudták igazolni, hogy jogosultak utazásra. Azt mondta nekik, vagy pótdíjat fizetnek, vagy leszállnak. Ekkor az egyik csak szóval, a másik viszont tettlegesen is inzultálni kezdte.

„Felpattant, el akarta kapni az arcomat. Ezt sikerült elrántanom, majd mellkason vágott”

– mondta a kalauz, aki nem szeretné, hogy neve és arca nyilvánosságra kerüljön. Az ütlegelés itt nem ért véget: három helyen eltört a bokája, több helyen zúzódást szenvedett, és a szeme is bevérzett.

A legszomorúbb az egészben, hogy a kalauz elmondása szerint a vonaton utazók közül senki sem segített neki. Egy férfi jött oda hozzá később, ő egy másik vonatra várt a peronon, de őt leszámítva mindenki csak nézte, hogy mi történik.

A férfi 6-8 hétig nem állhat lábra, ha viszont felgyógyul, folytatja a munkát. Annak örül, hogy nem egy kolléganőjével esett meg mindez. A MÁV szóvivője szerint az utóbbi időben elharapóztak az olyan esetek, mikor a verbális inzultust testi sértés követi.

Az elkövető egy sportos testalkatú, 175 centi magas, 25 év körüli férfi, a MÁV 500 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel az ügyben.