Mentő és tűzoltó barátságának köszönheti életét egy budapesti férfi

Mentő és tűzoltó barátságának köszönheti életét egy budapesti férfi

Hatalmas mázlija volt annak a férfinek, aki egy budapesti botban lett rosszul: egyszerre termett mellette egy mentős és egy tűzoltós, akik munkaidőn kívül, barátságuk okán futottak éppen össze.

A szerencsés találkozásról az Országos Mentőszolgálat adott hírt a Facebook-oldalán. Mint írták, a két életmentő gyakran találkozik munkán kívül is, és ez a példa is mutatja, hogy nem tudnak elszakadni életmentő hivatásuktól.

„Épp vásároltak, amikor észrevették, hogy fekszik valaki a bolt padlóján, akit többen körbeállnak. Ugyan mentőt már hívtak a bolt alkalmazottai, de nem vizsgálták meg a bajba jutott férfit, akinek ekkor már nem volt vérkeringése és légzése. Szakavatott mentőápoló bajtársunk elvégezte a szükséges vizsgálatokat, amíg tűzoltó barátja tájékoztatta a mentésirányítót a helyzetről. Azonnal megkezdték az újraélesztést.”

– áll a posztban.

A mentőszolgálat szerint a mentő és a tűzoltó profin kiegészítette egymást, olyan volt az egész, mintha az Emmy-díjas Harmadik műszak című sorozat egy jelenetében szerepeltek volna. A két életmentő stabilizálta a férfi állapotát, mire kiértek hozzá a mentők, már volt szívműködése és légzése is.