15 fokkal, viharos széllel jön a következő hidegfront, és mindjárt itt van

15 fokkal, viharos széllel jön a következő hidegfront, és mindjárt itt van

A viharos hétfőt nyugodt, nyárias kedd és szerda követi, viszont a kertek alatt jár már a következő hidegfront, lesz, ahol csak 15 fokot mutat majd a hőmérő.

Hétfő délutánra befutottak a meteorológusok által prognosztizált zivatarok. Budapest térsége sem úszta meg a zuhét, ráadásul jeget is kapott a főváros.

Az Időkép szerint most egy kicsi nyugalom várható. A kedd és a szerda is kora nyárias lesz, ugyan meg-megnövekedhetnek helyenként a felhők, de némi jelentéktelen záporokat leszámítva nem érdemes komolyabb csapadéktól tartani. Szerdán élénk, helyenként erős délnyugati széllel ismét melegebb levegő áramlik fölénk, így délutánra 23 és 28 fok közé emelkedik a hőmérséklet – írja a portál.

Aztán elromlik minden

Csütörtökön aztán megint az lesz, amit senki sem szeretne. Az előrejelzés szerint északnyugat felől hidegfront éri el térségünket. Északnyugaton már reggeltől borongós időre van kilátás, ezzel szemben az ország délkeleti felén még több-kevesebb időre kisüt a nap.

A front átvonulását nagy területre kiterjedő, jelentős csapadék nem fogja kísérni, északon, északnyugaton pár mm eső, a déli és keleti tájakon záporok, helyenként zivatarok jelezhetik érkezését. Többfelé feltámad viszont az északira, északnyugatira forduló szél. Északnyugaton csupán 15-20, máshol még 21-27 fokot mérhetünk délután, délkeleten lesz a legmelegebb.

Péntekre a front elvonul, változóan felhős-napos száraz időben lesz részünk. Mérséklődik, majd nyugaton, északnyugaton délire-délkeletire fordul és ismét megélénkül a légmozgás. Hajnalra felfrissül a levegő, főként az északi megyékben csökkenhet 10 fok alá a hőmérséklet, délután pedig 18-23 fokra van kilátás.

Hétvégére ütemezett felmelegedés

A hétvégén déli-délkeleti áramlással melegebb levegő érkezik fölénk, a csúcshőmérséklet újra többfelé eléri, illetve kevéssel meg is haladja majd a 25 fokot. A napsütés azonban nem lesz zavartalan, többször megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és záporok, zivatarok is több helyen kialakulhatnak. Hiába, a tavasz, mármint a normális tavasz már csak ilyen.