Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

52 éves melegrekord dőlt meg vasárnap hajnalban

Megdőlt az országos legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord vasárnapra virradóra, mely félszáz éve állt – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mint írták: az eddigi április 29-ei rekord 17,4 Celsius-fok volt, amelyet 1966-ban mértek Budapest Országút és Eger állomásokon.

Most ennél több mint egy fokkal melegebb volt Sándorfalván, ahol mindössze 18,7 fokig hűlt le a levegő.

Alig egy hete egyébként egy 142 éves melegrekord dőlt meg Budapesten, igaz, az nem a minimum, hanem a maximum érték tekintetében. Amint arról akkor beszámoltunk, Újpesten 29,3 fokot mutatott a hőmérő, ami április 23-án nem éppen volt nevezhető teljesen normálisnak.

Nyárias vasárnapra készülj, de az ég is megdörrenhet

Az előrejelzés szerint vasárnap kisüt a nap, majd kora délutántól az országban többfelé erőteljes gomolyfelhő-képződés kezdődik. A délután második felétől az ország középső részén több helyen, másutt kisebb eséllyel zápor, zivatar várható – írta az MTI.

Nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharossá is fokozódik a szél. A legmagasabb hőmérséklet 26-31 fok között alakul. Késő estére 15-23 fok közé hűl le a levegő.

A várható zivatarok miatt hat megyére adtak ki veszélyjelzést, ebben a cikkünkben meg is mutattuk neked, hogy merre kaphatsz a nyakadba egy kiadós zuhét:

https://virality.hu/2018/04/29/delutan-robban-a-legkor-mutatjuk-merre-azhatsz-borig

Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)