Részlet az M1 Híradóból

„Fejbe lőtték, megcsonkították” a Nemzeti Vágtán megsérült lovat, sokkoló videót posztolt a lovasa

Rettenetes állapotban látta viszont lovát Szabó Erzsébet, aki Sarkadon, a Nemzeti Vágta első előfutamán bukott hátasával. A lovat nem lehetett megmenteni, ahogy viszont végeztek vele, az egészen hajmeresztő.

A baleset kedden történt, a lónak eltört a lába, Szabó Erzsébet pedig nem volt magánál a bukás után – írta a 24.hu. Mikor az állatorvos kérdezte, hogy mi legyen a menthetetlen lovával, Erzsébet anyukája azt mondta, ha nem lehet rajta segíteni, altassák el.

Az állattal végeztek is, de amilyen állapotban viszontlátta lovát Erzsébet, arra nehéz szavakat találni. A lány a Facebookon közzétett egy igencsak erős idegzetűeknek való videót, amelyen zokogva, sokkos állapotban mutatja a

fejbelőtt, megnyúzott, szétvágott, eltört lábú ló tetemét egy elhagyatott erdőszéli bekötőúton.

A brutális felvételt nem ágyazzuk be, bár péntek reggelre el is tűnt a Facebookról, az Állatvédőrség oldalán vagy itt azonban még megtalálható.

A rendőrség a Blikk megkeresésére azt válaszolta, a Sarkadi Rendőrkapitányság állatkínzás gyanúja miatt nyomozást rendelt el és vizsgálja az eset körülményeit.

A videó helyszínén, Erzsébet elmondása szerint Sarkadtól egy kilométerre, Sarkadkeresztúr felé egyébként több állattetem is van, egy csikó például simán egy konténerbe van betéve, de vannak vaddisznók is. Úgy tűnik, egy illegális állattemetőről lehet szó.

Részlet az M1 Híradóból