Nagy lehűlés érkezik a 30-31 fok után – részletek

Nagy lehűlés érkezik a 30-31 fok után – részletek

A hétvégén marad a nyarat idéző, záporokkal, zivatarokkal tűzdelt időjárás, a jövő hét elején viszont több fokot hűl az idő, és a jelek szerint sokáig nem is lesz olyan meleg, mint amilyenben mostanság részünk volt.

Az Időkép előrejelzése szerint szombaton sokfelé számíthatsz záporok, zivatarok kialakulására, ismét előfordulhatnak heves zivatarok, de hosszabb napos időszakokban is lesz részünk. Élénk, erős lesz az északi-északkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 25 és 32 fok között alakul.

Vasárnap gyakran zavarhatják gomolyfelhők a napsütést, helyenként további záporok, zivatarok ezen a napon is kialakulhatnak. Az élénk, erős északi-északkeleti szélben 24-29 fok közé melegedhet a levegő.

Hétfőn a prognózis szerint szárazabb, naposabb, de még mindig szeles időre készülhetünk. 22 és 26 fok közötti maximumokat mérhetünk a délutáni órákban. Kedden folytatódik a szeles idő, de ezen a napon már elszórtan ismét előfordulhatnak záporok, zivatarok. Délután 21-25 fok közötti értékeket mérhetünk.

A hosszú távú előrejelzés szerint a 30 fok nem tér vissza mostanában, sőt, május utolsó harmadára 18 fokot is prognosztizálnak jelenleg:

Fotó: Időkép