Villám cikázik az égbolton Nagykanizsa felett 2017. június 2-án este. MTI Fotó: Varga György

2 centis jéggel jöhetnek este a zivatarok – itt robbanhat be az ég

Kedd délutántól több helyütt pattanhatnak ki zivatarok, és az éjszaka is morajlós, villámfényes lehet az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzése szerint. Már veszélyjelzést is kiadtak, mutatjuk, merre alakulhat ki egy-egy vehemensebb vihar.

Május 8-án jellemzően délutántól-estig a Dél-Alföldön helyenként, másutt (döntően Dunántúlon és északon) szórványosan várható zivatarok kialakulása – áll a késő délelőtt kiadott figyelmeztető előrejelzésben.

A meteorológusok szerint a zivatarok környezetében viharos szél (60-75 km/h) és helyenként jégeső (1 cm alatti átmérővel) is valószínű.

Az előttünk álló éjszaka északnyugaton, északon valószínű helyenként zivatarok előfordulása – folytatódik a prognózis.

Egy-egy helyen (kissé nagyobb valószínűséggel északnyugaton) zivatar környezetében ma délutántól, előreláthatólag szerda délelőttig nem zárható ki 80 km/h feletti széllökés és 2 cm körüli vagy feletti jégméret kialakulása.

A várható égzengés miatt jelenleg egy megyére, Győr-Moson-Sopronra adtak ki figyelmeztetést:

Fotó: met.hu

Szerdán az ország délnyugati harmadának kivitelével valószínűek elszórtan zivatarok viharos szél (60-80 km/h) és egy-egy helyen lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék (15-25 mm) kíséretében.

Villám cikázik az égbolton Nagykanizsa felett 2017. június 2-án este. MTI Fotó: Varga György