Rémálom: két hétre eltűnt János holtteste a magyar egészségügyben

Rémálom: két hétre eltűnt János holtteste a magyar egészségügyben

Többször el kellett halasztani egy 54 éves korában elhunyt férfi temetését, mert az gyakorlatilag eltűnt a rendszerben az elmúlt két hétben. A család kiborult, pert fontolgat.

A Blikk cikke szerint Tatár jános április 13-án elesett motorral, a kórházban azt mondták, vélhetően agyvérzést kapott. Mikor a lánya, Orsolya az ügyeletes orvosnál érdeklődött a várható felépülésről, illetve arról, hogy ki a kezelőorvosa, a doki lazán lealkoholistázta a férfit, majd elárulta, nincs neki kezelőorvosa. Orsolya ezen rendkívül felháborodott, elmondása alapján édesapja nem ivott többet napi egy fröccsnél.

Április 20-án a férfi kapott még egy agyvérzést, és elhunyt az intenzív osztályon. Az ügyet közúti balesetnek minősítették, ezért hatósági boncolást rendeltek el az ügyben. A férfi testét Budapestre kellett küldeni, a család pedig várt az eredményre.

Napok teltek el, semmi nem történt. A rendőrségen azt mondták, a kórház még nem is jelentette a férfi halálát. Orsolya abban a fővárosi intézményben is kereste apja testét, ahová a kórház szerint szállították, de ott nem is hallottak róla.
Nagy nehezen kiderült, a János holtteste mindvégig abban a kórházban volt, ahol a baleset után elhunyt.

„Legutóbb tegnap ígérték, hogy felszállítják Pestre, de hivatalos értesítést azóta sem kaptunk”

– idézte a Blikk május 8-i cikke Orsolyát. A lap szerint a család jogi lépéseket tervez, a temetést már többször el kellett halasztani.