Részlet az Időkép videójából

Látszik már, merre mossák el felhőszakadások a pénteket

Csütörtökön sokfelé verték el a port a zivatarok, melyeket sokfelé jég is kísért. Pénteken is hasonló időre készülhetsz, mutatjuk, mely megyékre adtak ki már most veszélyjelzést.

A hét negyedik napján az ország nyugati, délnyugati felében zengett az ég. Pécsre 37 milliméternyi esőt zúdított egy szinte egy helyben álló zivatar, az Időkép szerint apró szemű jeget is kapott a baranyai megyeszékhely.

A Balatonnál is tombolt a vihar, Tihanyról így látszott, ahogy Siófora lecsapott egy vehemens zivatar:

Ezt pedig a siófokiak látták:

Égzengésből, villámlásból pénteken sem lesz hiány. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint pénteken a több helyen kialakuló záporok mellett az Északi-középhegység térségében és az Észak-Alföldön, valamint a Dunántúl nyugati felén valószínű zivatarok kipattanása, melyekhez továbbra is a felhőszakadás társulhat legjellemzőbb kísérőjelenségként.

A várható zivatarok miatt Zala, Veszprém, Vas, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyékre első fokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ:

Fotó: met.hu

A folytatásban változékony, de kellemesen meleg napok jönnek, hétfőn viszont kellemetlen fordulatot vesz az időjárás: nagy lehűlésre készülj! A részletekről itt írtunk:

Részlet az Időkép videójából