A bringázást népszerűsítette valaki egy blogon, a VEKE úgy begőzölt, hogy lángokban áll a Facebook

A bringázást népszerűsítette valaki egy blogon, a VEKE úgy begőzölt, hogy lángokban áll a Facebook

Egészen szürreális közösségimédia-ámokfutás zajlik a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) Facebook-oldalán.

Az egész azzal kezdődött, hogy a Cycle Chic biciklis blog egy viccesnek szánt listát tett közzé arról, hogy szerinte miért jobb Budapesten bringával közlekedni, mint BKV-val. Több sem kellett a tömegközlekedéses egyesület adminjának, olyan kirohanást intézett a „kishölgy” ellen, hogy San Franciscóban is vigyázzban állnak a szerverek.

Tökéletes példáját adja ez az írás annak, miért is utálják sokan a bicikliseket. A csak az „én” létezik, a közösséget leszxrom és mindenkit lenézek mert felsőbbrendű vagyok, kirekesztő, a közlekedési szabályokat elvből be nem tartó és sok esetben kifejezetten agresszív módon követelőző mentalitás miatt.

– kezdődik a dörgedelem, a kommentelők pedig nem győzik jelezni az elszabadult social media menedzsernek, hogy az írásban még csak hasonlóak sem hangzottak el. Válaszul mindenki keményen megkapja a magáét; ki ezért, ki azért irreleváns, off-topic, személyeskedő, vagy legjobb esetben is csak annyi a bűne, hogy a VEKE-t merészeli kritizálni.

Bonts egy popcornt, és erre találod a csodás posztfolyamot, amelyet hamarosan bizonyára közösségimédia-kurzusokon fognak mutogatni, elrettentő példaként.

Tökéletes példáját adja ez az írás annak, miért is utálják sokan a bicikliseket. A csak az "én" létezik, a közösséget…

Közzétette: VEKE – 2018. május 11., péntek