Részlet a műsorból, ahogyan Kínában sugározták

Kína nem közvetítheti tovább a Eurovíziós Dalfesztivált, mert kicenzúrázták az adást

Nem engedélyezi a legnépszerűbb kínai tévécsatornának az Eurovíziós Dalfesztivál közvetítését a továbbiakban az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége, mert az elődöntőben kicenzúrázták a szivárványos zászlókat.

A kínai Mango televíziót a közösségi hálón bírálták a kommentelők, mivel adásában elhomályosította a szivárványszínű LMBT-zászlókat és cenzúrázta a tetoválásokat a keddi első elődöntős válogatáson. A kínai tévé az ír és az albán versenyző produkcióját nem is sugározta.

Az EBU közleményében leszögezte: a cenzúra nincs összhangban azokkal az értékekkel, amelyeket a sokszínűséggel kapcsolatban képvisel a szervezet. Az EBU a történtek miatt azonnali hatállyal megszakította a partneri megállapodást a kínai szolgáltatóval és megtiltotta, hogy közvetítse a második elődöntőt és a döntőt.

Egy kínai közösségi médiaplatform, a Weibo megosztotta a cenzúrázott előadások felvételeit. Néhány felhasználó a Mango TV bojkottjára szólított fel.

Ryan O’Shaughnessy, az ír fellépő a BBC-nek elmondta, hogy örömmel fogadta a EBU döntését. Az ír versenyző szombaton szerepel a lisszaboni döntőben egy számmal, amely egy kapcsolat végről szól. A színpadon két férfi táncos kíséri az előadását, amit a Mango TV cenzúrázott.

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson!

Nyomj a tetszikre, hogy ne maradj le a friss virál hírekről!

vagy

Köszönöm, már követem az oldalt!