Elő a dzsekit: 15 fok lesz a jövő héten

Elő a dzsekit: 15 fok lesz a jövő héten

Rendesen megkavarja a szervezetet egy hétfőn érkező hidegfront: az hagyján, hogy eltűnnek a 30 fokhoz közelítő hőmérsékletek, de a hét közepén 15-17 fokra van kilátás.

Hogy komoly lehűlés fut be május harmadik hetén, arról már korábban cikkeztünk, most viszont az Időkép még drasztikusabb várható változásról számolt be.

A portál szerint a vasárnap még nyárias lesz, sok napsütésre számíthatsz, elsősorban nyugaton, délnyugaton az erőteljesebb gomolyfelhő-képződésből egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. Élénk lesz a keleties szél, a legmelegebb órákban 24-28 fokot mutat majd a hőmérő.

Hétfőn aztán elromlik minden. A prognózis szerint május 14-én egy hidegfront éri el térségünket, emellett egy hidegcsepp is kialakul. A magasba érkező hideg levegő labilizálja a légkört, így ismét többfelé előfordulhatnak eső, záporok, zivatarok.

A Dunántúlon és a déli tájakon lesz jellemző a csapadékosabb időjárás, felhősebb idő, míg északkeleten sok napsütésre számíthatunk. Kevés zivatar kialakulására is csak délnyugaton van esély. A keleti-északkeleti szél élénk lesz, északkeleten erős lökések is kísérhetik. Ezzel együtt a hőmérséklet is visszaesik, de még a legtöbb helyen kevéssel 20 fok felett maradnak a maximumok.

Ezzel még úgy, ahogy kiegyeznénk, de kedden tovább romlik a helyzet. Esőre, záporokra, a Dunától keletre és az északnyugati határ közelében zivatarokra kell készülni. Sok felhő lesz az égen, csak rövid időre süthet ki a nap. A délnyugatira forduló szél sokfelé megélénkül, a Dunántúlon erős lökések is kísérhetik,

a hőmérséklet pedig 17-24 fok között alakul.

Ha azt hiszed, hogy ennél rosszabb nem jöhet, ki kell ábrándítsunk. Az Időkép szerint szerdán helyenként párásan, ködösen indulhat a reggel, majd már a délelőtt folyamán is kialakulhatnak az első záporok, zivatarok. Több napsütés lesz a keddinél, de nagy derűre azért ne számíts, a felhők lesznek túlsúlyban. Élénk, délen és keleten erős lehet a délnyugati szél.

És most kapaszkod meg: a legmelegebb órákban mindössze 15-22 fok várható.

A szakemberek úgy látják, hogy csütörtökön már kevesebb csapadék ígérkezik, de a kialakuló záporok mellett néhol még megdörrenhet az ég is. Várhatóan intenzív lesz a gomolyfelhő-képződés, de ezen a napon már többórás napsütésnek is örülhetsz, Marad az élénk, időnként erős nyugatias szél, a legmagasabb hőmérséklet 18-24 fok között alakul.