Felhőszakadás Budapesten (MTI Fotó: Mohai Balázs)

31 fok jön a hétvégén, de sajnos nagyon rossz hírünk van

Igencsak nyárba hajló hőmérsékleteket ígérnek az előttünk álló napok, a Balaton is 21 fokos. Azt hinnéd, minden együtt van egy tökéletes, hétvégi strandoláshoz, de sajnos tévedsz, mondjuk a rossz hírt.

Az elmúlt napok sem voltak zivatarmentesek, és sajnos a legfrissebb előrejelzés szerint a hétvége sem lesz az. Az Időkép szerint pénteken kezdetben nyugaton és északon lehet csapadék, majd délután megnövekvő gomolyfelhőzetre és többfelé kialakuló záporokra, zivatarokra kell számítani. Meleg lesz, 22-30 fokra van kilátás, az északkeleti szél megélénkül, és fronttól sem kell tartani.

Dörgéstől és egy-egy kiadós zuttyanótól viszont igen. Az Országos Meteorológiai Szolgálat emiatt szinte az összes megyére figyelmeztető előrejelzést adott ki. A sárgával jelölt területeken intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat:

Fotó: met.hu

Szombaton újra nyárias meleg várható, 25-31 fokig emelkedhet a hőmérséklet. Sajnos mielőtt ujjongani kezdesz, el kell áruljuk, hogy pontosan ugyanolyan zivataros időre van kilátás, mint pénteken. Sokfelé pattanhat ki egy-egy égi háború, és áztathat bőrig, ha nem vigyázol, ez pedig a strandolást és a kirándulást is beárnyékolja.

Vasárnap is kialakulhatnak helyi jellegű záporok, zivatarok, de már kevesebb csapadék valószínű, napsütésből sem lesz hiány – írja az Időkép. Délután 25 és 30 fok közötti hőmérsékletre van kilátás. Ha elkap egy zuhé, legalább nem fagy rád.

Felhőszakadás Budapesten (MTI Fotó: Mohai Balázs)