Fotó: Facebook/Chattanooga Fire Department

Könnyes lesz a szemed a baleset után gyermeket altató tűzoltó fotójától

Tömegek hatódtak meg egy amerikai tűzoltóról készült fotótól, melyen azt látni, ahogy a lánglovag egy kisgyermeket altat az ölében, miután kimentette őt egy balesetet szenvedett autóból.

A baleset vasárnap történt a Tennessee államban található Chattanooga közelében. Két autó ütközött, az egyikben egy terhes anyuka ült három gyermekével – írta a CBS News.

A karambolhoz Chris Blazek tűzoltókapitányt riasztották, aki éppen zuhanyzott, mivel nemrég végeztek egy háztűznél. Blazek és egysége azonnal szerkocsira pattant, és kiviharzott a baleset helyszínére.

A cikk szerint az anya és az egyik gyermek, egy 4 hónapos baba hisztérikus állapotban volt, a nőnek alhasi és hátfájdalmai voltak. Az autóban utazó három gyermek közül a két idősebb jól volt, és nyugodtan is viselték a balesetet.

Blazek fogta a 4 hónapos kicsit, és kivette az autóból, hogy gyorsan megvizsgálja. A gyermek, akivel szerencsére minden rendben volt, szinte azonnal elaludt a tűzoltó vállán. Mikor Blazek látta, hogy kollégái nélküle is menedzselni tudják a szituációt, leült egy kicsit a picivel az ölében, aki édesdeden szundikált megmentője karjaiban:

Fotó: Facebook/Chattanooga Fire Department

A Facebookra felkerült fotóra nem egészen egy nap alatt 11 ezer kedvelés érkezett.

„Ilyen pillanatok emlékeztetnek arra, hogy miért is csinálom ezt a munkát”

– mondta el Blazek, akinél most kevés kedveltebb tűzoltó van a világon.

Fotó: Facebook/Chattanooga Fire Department