Megkéseltek egy taxist Budapesten 2018. május 24-én este (MTI Fotó: Mihádák Zoltán)

Szörnyű részleteket mesélt a tíz napja összeszurkált taxis

Már otthonában lábadozik az a 64 éves budapesti taxis, akit tíz napja több tucat késszúrással sebesített meg utasa Pesterzsébeten. A taxis a Borsnak nyilatkozva beszélt a szörnyű támadás részleteiről.

Mint ismert, a taxist az első sajtóhírek szerint húsznál több késszúrással sebesítette meg utasa május 25-én hajnalban Budapest XX. kerületében, az Ady Endre téren. A gyanúsítottat, a 32 éves G. Richárdot még aznap este elkapták a rendőrök.

Az életveszélyes sérülésekkel kórházba szállított taxis, N. Béla második születésnapjaként tekint a tragikus éjszakára – mesélte a férfi a Borsnak.

„Egy állítólagos társaságot kerestünk, majd váratlanul megfogta az ingem, és elkezdte hátulról szurkálni a nyakamat és a fejemet. A jobb kezemmel próbáltam védeni magam, a ballal tovább vezettem. Azt hajtogatta, álljak meg, de nem tettem, hiszen az autó volt az egyetlen fegyverem”

– idézte fel az esetet a taxisofőr.

Hozzátette, a támadó egy hajtűkanyar után átesett a kocsi másik oldalára, de tovább folytatta a késelést. Végül megálltak, miután a felbőszült utas azzal fenyegette a sofőrt, hogy megöli. A férfi végül elvette a sofőr pénzét, belenézett a taxis szemébe, majd elsétált.

„Az adrenalintól nem éreztem fájdalmat, azt hittem, csak ütéseket kapok, a késelés csupán akkor tudatosult, amikor segítséget akartam hívni és minden vérben úszott. Halálfélelem tört rám, amikor lelocsolta a kezem egy flakon vízzel, mondván „nehogy meggyulladjak”. Azt hittem, benzin, de szerencsére víz volt”

– fűzte hozzá a taxis, akit négy órán át műtöttek a brutális késelés után. Egy hete már hazaengedték a kórházból, most otthon lábadozik, ha lehetne, már visszaülne a kocsiba.

„Egy centin múlt az életem, bármelyik szúrás lehetett volna halálos. A családom sokat segít, a barátaim is mellettem állnak, de éjszakánként újra álmodom a szörnyűségeket”

tette hozzá Béla, aki negyven éve taxizik.

Megkéseltek egy taxist Budapesten 2018. május 24-én este (MTI Fotó: Mihádák Zoltán)