Jégeső Budapesten (MTI Fotó: Kallos Bea)

Nem látod a zivatarok végét – mutatjuk az előrejelzést

Ha te is abban reménykedtél, hogy mostanra kifogynak a felhők, és nem kell nap mint nap a bőrig ázás rémével élned, le kell lombozzunk. Megnéztük a prognózist, és el is ment a kedvünk a jövő héttől. Mutatjuk, de előre szólunk, nem lesz tőle jobb a napod.

Az Időkép szerint június 11-én, hétfőn nagyobb számban keleten és északkeleten valószínű zivatarok kialakulása, melyeket viharos szél kísérhet, de zivatartól függetlenül is többfelé feltámadhat a nyugati-délnyugati szél. Délután 28-33 fok várható.

Kedden többfelé, elsősorban az ország északi felén várhatóak záporok, zivatarok, helyenként heves zivatar is kialakulhat. Zivataroktól függetlenül is néhol erős lökések kísérhetik a nyugatias szelet. A legtöbb helyen 30 fok fölött alakul a hőmérséklet.

Szerdán a prognózis szerint egy hidegfront futhat be északnyugat felől az esti órákban. Hatására többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok, köztük heves zivatarok is. A napközben délies szél, este válthat át északnyugatira a nyugati tájakon. Pár fokkal visszaesik a hőmérséklet, de nem fogsz így sem fázni: 24-30 fok valószínű a szakemberek szerint. Csütörtökön kicsit hűvösebb, szelesebb idő körvonalazódik záporokkal, zivatarokkal.

És hogy meddig tart az eső? Az Időkép hosszú távú prognózisa szerint az előtted lévő nyolc napban még a monszuné lesz a világ:

Fotó: Időkép

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson!

Nyomj a tetszikre, hogy ne maradj le a friss virál hírekről!

vagy

Köszönöm, már követem az oldalt!