A kamera előtt ölte meg a gemenci gólyafiókákat a rétisas – felkavaró videó

A kamera előtt ölte meg a gemenci gólyafiókákat a rétisas – felkavaró videó

Tragédia történt egy bekamerázott feketególya-otthonban: a szépen cseperedő picikre egy rétisas csapott le a fészekben, egyesével megölte őket, majd meg is vacsorázott belőlük.

A videó láttán először azt hittük, hogy Tóbiás és Sára fészkéről van szó, de utólag kiderült, nem a kedvelt gólyapárt érte a támadás.

A videón látható fészekben szörnyű tragédia történt. Az otthonukban, szülők nélkül békésen üldögélő fiókákra lecsapott egy rétisas, rájuk telepedett, lenyomta őket, akkurátusan végzett mindegyikkel, majd meg is vacsorázott belőlük – derült ki az RTL Klub riportjából.

Az egész jelenetet élőben láthatták azok, akik éppen követték a webkamera adását. Ha te nem láttad akkor, most megmutatjuk:

A riport szerint a sas ritkán támad gólyákra, inkább halakkal táplálkozik, de most a folyók alig áradtak, így onnan kevesebb élelemhez jutott. A szakemberek egyébként már korábban gyanították, hogy korábban már lehetett közük a sasoknak a gólyafiókák eltűnéséhez. Most ez bebizonyosodott. Egyébként a rétisas is védett madár, és amit a videón látsz, az nem más, mint a természet törvénye.